KD Borut Besedič – Čiro je klub, ki se osredotoča na izobraževanje in razvoj mladih košarkarjev.

Njen cilj je spodbujati ljubezen do košarke, poučevati osnovne košarkarske veščine ter prispevati k celostnemu razvoju mladih igralcev.

V šoli košarke se otroci učijo temeljnih elementov košarke, kot so driblanje, met, podaje, obramba, tehnika skokov in taktično razumevanje igre.

Treningi so prilagojeni starostni skupini in izkušenostim posameznega igralca, pri čemer se postopoma napreduje v zahtevnejše vaje in taktike.

UČIMO ‘FAIR PLAYA’, EKIPNEGA DUHA, DISCIPLINE IN VZTRAJNOSTI

Poleg tehničnih in taktičnih vidikov košarke, šola košarke poudarja tudi pomembnost fair playa, športne poštenosti, ekipnega duha, discipline ter vztrajnosti.

Mladi igralci se učijo pomembnih vrednot, ki jih lahko prenašajo izven igrišča v svoje vsakodnevno življenje.

Poleg treningov tekmujemo tudi v državnem prvenstvu vseh starostnih kategorij (od U10 do U20), organiziramo tudi prijateljske tekme, turnirje in druge dogodke, kjer se mladi igralci lahko preizkusijo v realnih igralnih situacijah in pokažejo svoje napredovanje.

Šola košarke je odlična priložnost za mlade, ki se želijo ukvarjati s košarko, ne glede na njihove cilje in ambicije. Nekateri bodo morda želeli nadaljevati svojo košarkarsko pot na višjih ravneh, medtem ko se drugi preprosto želijo ukvarjati s košarko kot rekreacijo in načinom za ohranjanje telesne kondicije. V vsakem primeru je šola košarke prostor, kjer se lahko mladi igralci učijo, rastejo in uživajo v igri košarke.