POČITNICE

POČITNICE

 

Spoštovani člani, košarkarji starši.

Počitnice so se začele. To je sicer v redu, a takšnega drugega dela sezone si pač nihče ni želel. Zagodel nam je virus, ki pa še kar ne da miru. Sredi marca smo morali na prisiljen počitek in tudi tekmovanje je KZS prekinila zaradi nevarnosti širjenja Covid-19.

Vse skupaj je trajalo dobra dva meseca in pol, da smo spet dobili zeleno luč s strani NIJZ in šol in smo se lahko vrnili v telovadnice, seveda pod priporočenimi varnostnimi ukrepi. V juniju smo imeli treninge po urniku in nekateri ste se jih udeleževali. Obvestilo ste dobili vsi. Verjamem pa, da ste imeli v tem času veliko dela s šolo, ki se je osnovnošolcem zaključila v prostorih šole, srednješolcem pa žal na daljavo. Da se nekateri niso udeležili treningov, je botroval prav gotovo strah pred okužbo, nekaterim je treninge preprečilo lepo vreme, drugim je morda prijal še podaljšan počitek in še kakšen razlog bi se našel.

Verjamem pa, da se v začetku naslednje sezone zopet dobimo v polnem številu in še z novimi člani, kot po navadi. Predviden začetek sezone 2020/2021 bo zadnje dni v avgustu (predvidoma zadnji teden v avgustu) z zborom na našem starem zbirališču za Ledno dvorano na travnatem terenu. Kdaj natančno se dobimo, boste pravočasno izvedeli.

Naj se še vrnem k junijskim treningom. V tem času nas je obiskal na treningu in z nami zaigral Jure Besedić, ki je bil prvi član našega društva in danes aktivni, profesionalni košarkar. Še naprej mu želimo uspešno kariero in predvsem – brez poškodb.

Želim vam čim daljše, aktivne počitnice, brez omejitev in da jih preživite zdravi. Upajmo pa, da bomo začeli novo sezono pod normalnimi pogoji, kot vsa leta do sedaj.

Za kakršnekoli informacije sem na voljo na telefonski številki 031 367 605 – Čiro – Borut.

UŽIVAJTE!

 

Čiro

Treningi sprememba

Spoštovani košarkarji in starši

Prišlo je do prijetne spremembe glede treningov. Ker na OŠ Franceta Prešerna ne moremo trenirati v nobeni telovadnici, se vsi treningi, ki so bili objavljeni v prejšnjih novicah, da potekajo na zunanjem igrišču OŠ Franceta Prešerna, selijo do konca šolskega leta na OŠ Bojana Ilicha. Treningi, ki pa so bili že prej na OŠ Bojana Ilicha, ostajajo nespremenjeni. Torej vsi treningi potekajo od DANES naprej na OŠ Bojana Ilicha. Vhod je zadaj. Vsa priporočila glede omejitev veljajo enako.

 

Čiro

Košarkarska šola Borut Besedič Čiro naslovnica

KONČNO SMO DOČAKALI

Spoštovani člani KD Borut Besedič-Čiro, končno se lahko vrnemo v telovadnice in na igrišča. Dolgo, predolgo smo čakali na to, pa vendar smo dočakali.

S treningi začenjamo v ponedeljek, 1. 6. 2020 po ustaljenem urniku, ki je veljal že prej, pred 16. 3. 2020. Skupine ostajajo enake kot prej pred prekinitvijo in veljajo do konca sezone.

Na OŠ Bojana Ilicha bodo treningi potekali kot običajno, v telovadnici, vhod zadaj:

ob ponedeljkih  15.30 – 17.00       U – 13 in U-15

17.00 – 18.30       U-17 in U-19

 

ob sredah           14.00 – 15.30       U – 13 in U-15

18.30 – 20.00      U-19 in člani

 

ob četrtkih         20.00 – 21.30       U – 19 in člani

 

ob petkih            14.00 – 15.30       U – 13 in U – 15

15.30 – 17.00       U-19 in člani, lahko tudi U-17

 

Na OŠ Franceta Prešerna pa termini ostajajo enaki, spremeni se le lokacija ( telovadnici T1 in T2 sta zasedeni zaradi prenove oz. potreb šole). Vsi termini treningov bodo na zunanjem igrišču pri OŠ Franceta Prešerna. Ravnateljica nam je dovolila uporabljati njihovo zunanje igrišče:

ob ponedeljkih      18.15 – 19.30        U – 13

18.45 – 20.00         U-15

 

ob torkih                16.00 – 17.30        U – 13  in  U – 15

17.30 – 19.00       U-17

 

ob sredah               16.00 –  17.30       U – 17

 

ob četrtkih              16.00 – 17.30      U – 13  in U – 15

17.30 – 19.00      U – 17

ob petkih                16.00 – 17.30      U – 13  in U – 15

17.30 – 19.00      U – 17

Sprememba je edino ob petkih (konec treninga je pol ure prej) za U-13 in U-15. Termini so na voljo za vse na obeh šolah po kategorijah kot je zapisano. Lahko pa si tudi pogledate na naši spletni strani https://www.kdbbc.com/ .

Seveda še vedno veljajo priporočene uredbe ministrstva o  zaščitnih pogojih za preprečitev širjenja Covida-19. O njih ste slišali že dosti, pa na kratko o njih:

 • v primeru povišane temperature, slabega počutja oz. drugih znakov bolezni ne smete na trening,
 • priporočena min. razdalja 1,5m,
 • ne koristimo garderob,
 • umivanje rok ali razkuževanje,
 • se ne rokujemo,
 • zaščitne maske priporočljive do vstopa na igrišče,
 • ne dotikajte se nosu, ust in oči,
 • vodo pijemo iz svojih bidonov,
 • kašljamo v robec ali rokav,
 • ni pozdrava na koncu treninga,
 • s seboj ima vsak svojo žogo,
 • in verjetno se še najde kakšen….

 

 

Veselim se, da spet začnemo in treniramo do konca šolskega leta, do počitnic.

Za dodatne informacije lahko pokličete na 031 367 605.

 

LP ČIRO

 

OBVESTILO O MOREBITNEM ZAČETKU TRENINGOV

Pozdravljeni, dragi košarkarji!

Sprašujete, kdaj bomo pričeli s treningi in razumem vašo nestrpnost. Po dveh mesecih »prisilnega počitka« bi radi vsi stopili na parket in odigrali en basket.

Tudi jaz.

V tem trenutku vemo to, da bodo telovadnice, ki spadajo pod šole, za zunanje skupine predvidoma odprle svoja vrata s 25.5.2020. Do danes nobena šola, s katero sodelujemo, še ni podala enoznačnega odgovora, ali sploh, kdaj in predvsem na kak način bo to odpiranje potekalo.

Včeraj je KZS poslala to:

Spoštovani.

Pošiljamo popravek/dopolnitev Odloka:

V skladu s 7. členom Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki velja od 18. maja 2020, do 23. maja 2020 še vedno ni dovoljeno izvajanje športne dejavnosti v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Z lepimi pozdravi.

 

Seveda naj bi treningi tudi po tem odloku potekali v skladu s temi omejitvami in priporočili:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_registrirane_sportnike.pdf

Naš KDBBČ tudi ne razpolaga z zunanjimi površinami/igrišči, na drugih pa ne moremo organizirati vadbe, saj si ne moremo lastiti igrišča.

Torej nam ostane le predvidevanje. V primeru, da z naslednjim tednom telovadnice res odprejo svoja vrata, vsi ostali ukrepi pa ostanejo, si pravzaprav še ne znam predstavljati naših treningov. Posamično vstopanje, maska, razkuževanje, že pripravljeni, ni garderob, vsak svojo domačo žogo, strogo individualno delo (kolebnica, vodenje žoge, met na koš – individualno), nobene igre, niti 1:1, max 6-8 igralcev na trening (porušeni urniki, manj treningov na teden)…

Dokler ne bodo omogočeni treningi, kjer bomo lahko odigrali 1:1 ali 5:5, se mi takšni treningi ne zdijo smiselni, saj bodo vsem vam, ki si sedaj po tolikem času želite igre in druženja, košarko prej priskutili kot da bi v njej uživali.

Takoj, ko bodo te ukrepe sprostili (menim pa, da se zna to zgoditi kmalu, sploh glede na to, da so sprostili tekmovanja), vas bom obvestil o treningih, morebitnih prilagojenih urnikih/terminih in pravilih. Takoj.

Do takrat pa vas pozivam, da skušate sami zase vzdrževati telesno pripravljenost, da ne bo potem, po vstopu na igrišče, kar naenkrat cel kup poškodb.

 

Košarkarski pozdrav

 

Čiro

 

Treningi še vedno niso mogoči

Dragi košarkarji, spoštovani starši!

V luči čakanja na sproščanje ukrepov v času epidemije in postopnega odpiranja šol vas želim obvestiti, da trenutno še ne moremo začeti s treningi.

Osnovna težava je prostor, saj so telovadnice, v katerih delamo, zaprte in tako nimamo prostora za vadbo. Takoj, če in ko bodo šole v skladu z ukrepi dovolile uporabo svojih prostorov tudi za popoldanske aktivnosti in treninge za ekipne dvoranske športe, bomo z aktivnostmi pričeli tudi mi.

Kot vi, tudi sam namreč že nestrpno čakam začetka treningov z vami in upam, da bodo še pred koncem šolskega leta le-ti mogoči, pa četudi le za kakšen teden. Verjamem, da si tega po tako dolgem obdobju izolacije res želimo vsi.

O tem boste zagotovo obveščeni takoj. In če bo mogoče, bomo zagotovo zaigrali!

Dokumentacija novoregistriranih igralcev se bo urejala pred začetkom nove tekmovalne sezone 2020/2021. Kar bo mogoče, bomo uredili s pomočjo elektronske pošte (slike, obrazci…).

Z nekaterimi člani sem v individualnem kontaktu in jim pri njihovih individualnih treningih pomagam z nasveti. Vabim tudi ostale, ki najdete kaj časa in volje za vadbo (z žogo ali brez nje) in potrebujete kakšne usmeritve, da me pokličete. Obdobje po tekmovalni sezoni je vsako leto namenjeno predvsem individualnemu treningu in napredovanju tehnike z žogo, koordinacije, gibljivosti, hitrosti, moči…Veliko vaj najdete tudi na kanalu Youtube (nekaj povezav sem “prilepil” v prejšnji novici).

Sledite objavam na spletni strani, povezave do novic bodo tudi na Facebooku (na mojem profilu).

Upajmo, da se čimprej vidimo – zdravi!

Čiro

Košarkarska šola Borut Besedič Čiro naslovnica

Košarka v času epidemije

Pozdravljeni, dragi košarkarji, spoštovani starši!

Saj nima smisla objokovati sezone in izgubljati besed ob tem nenavadnem času, v katerem smo se znašli.
Verjamem in po poročanju mnogih vem, da ste bili aktivni tudi do sedaj, da ste skrbeli za svojo kondicijo, moč ipd., kolikor so vam to pač dopuščale možnosti glede ukrepov in omejitev. Sedaj bo še nekoliko lažje. Pohorje vabi, doma se najdejo kakšne uteži, kolebnice in drugi rekviziti, zagotovo pa žoga.
Negujte prijateljstvo z njo!

Ob vsem tem pa – pazite nase in na druge!

Kot izziv in spodbudo pripenjam nekaj linkov za vse tiste, ki ne veste, kje začeti:

Sicer pa bom vesel vsakega klica in vas z veseljem tudi usmeril (Čiro, 031 367 605).

Tudi KZS se trudi po svojih močeh in nas spodbuja pri individualnih “treningih” igralcev, kolikor je v okviru kolektivnega športa to možno.

Vsekakor se veselim, da se ponovno, ko bo mogoče, srečamo na parketu in začnemo z delom, da bomo lahko čim bolje, vsi, začeli naslednjo sezono.

Ostanite zdravi!

 

AKTUALNI DOGODKI

Spoštovani košarkarji in starši,

obveščam vas, da sem danes prejel obvestilo s strani Košarkarske zveze Slovenije, da se z današnjim dnem zaključujejo vsa tekmovanja pod njenim okriljem in da je tekmovalna sezona 2019/2020 uradno zaključena.

Spodaj je tudi link do uradne objave:

https://www.kzs.si/clanek/Tekmovanja-v-sezoni-2019/2020-pod-okriljem-Kosarkarske-zveze-Slovenije-zakljucena/id/2320/fcid/41

 

Tudi vsi treningi in druge dejavnosti so v okviru KD BBČ do preklica prekinjeni.  O vseh morebitnih spremembah vas bom nemudoma obvestil.

V primeru kakršnih koli vprašanj se lahko obrnete name na e-naslov: borut.besedic@gmail.com ali preko telefona 031 367 605.

Kljub temu, da nas pri vsakdanji rekreaciji in treningih vladni odloki v tem trenutku močno omejujejo, trdno verjamem, da so nujni in edini, ki nam lahko pomagajo čimprej na igrišča.

 

Vsi najbrž budno spremljamo dogajanje v zvezi s COVID-19 in prav veliko besed ne velja izgubljati o tem.

Jaz pa vas bom občasno na spletno stran dal kakšne spodbude za treninge doma, da bomo tudi v teh časih naredili nekaj za svojo kondicijo, moč – zdravje.

Tisti, ki imate doma kakršnekoli “fitnes pripomočke” (kolebnice, obroči, uteži..) – poslužujte se jih.

Glede gibanja v naravi se držite navodil, ki veljajo za vse prebivalce RS Slovenije.

Pazite na zdravo prehrano.

 

Sedaj je pomembno le, da ostanemo doma in ostanemo zdravi.

 

vaš trener Čiro

 

 

 

ODPOVED TEKMOVANJ IN TRENINGOV ZARADI COVID-19

Spoštovani,

obveščam vas, da se z današnjim dnem do preklica KZS prekinjajo vsa tekmovanja pod okriljem KZS, kar za nas pomeni, da ni nobenih tekem.

Prav tako z jutrišnjim dnem zaradi zaprtja šol in telovadnic do preklica prekinjamo vse treninge in druge dejavnosti.

Danes bom sicer v telovadnicah sam prisoten, vendar v tej situaciji seveda razumem, če danes otrok na treninge ne boste poslali.

 

Lep pozdrav in ostanite zdravi.

Borut Besedič – Čiro

Aktualno – koronavirus

Spoštovani
Trenutno stanje zaradi širjenja koronavirusa v naši državi je sprožilo že prve ukrepe in tudi Košarkarska zveza Slovenije, pod okriljem katere delujemo, budno spremlja nastalo situacijo in klube sproti obvešča o potrebnih ukrepih glede na navodila Ministrstva za zdravje.
Zaenkrat za naše treninge in tekmovanja ni nikakršnih sprememb in omejitev, zato treningi in tekme potekajo kot do sedaj.
Potrebno je upoštevanje preventivnih ukrepov (higiena kašlja in kihanja, umivanje rok).
V kolikor se bo karkoli spremenilo, kar bi vplivalo na treninge in tekmovanja, vas bomo na spletni strani sproti obveščali.
Prosim, da pozorno sledite objavam.
Borut Besedić