Tekmovanja v polnem teku

Spoštovani!

Po dobrem mesecu zopet nekaj novic.

Tekmovanja so se že začela in pokazale so se prve napake, pa tudi dobre stvari v igri.

Naj začnem pri najmlajših U-13. S to kategorijo nastopamo v najmočnejši kategoriji, kar se nam tudi pozna. Nismo še vajeni na močnejše tekmece in še kar mislimo, da se bo zgodilo nekaj namesto nas. Počasi se privajamo na hitrejšo in močnejšo igro. Koncentracijo in vse ostalo poskušamo popravljati na treningih in na trenutke se nam na tekmah že obrestuje, fantje pa spoznavajo, da “se brez muje še čevelj ne obuje”.

Tako kot pri U-13 imamo tudi pri U-15 težavo s koncentracijo. Seveda je to naša najšibkejša kategorija, saj imamo težave z igralci (poškodbe) in deloma z “neizkušenostjo”. Odigramo lahko lepo in domiselno, ne moremo pa vzdržati na tem nivoju dlje časa – celo tekmo. V začetku smo imeli veliko težav z borbenostjo, kar pa smo v zadnjem času močno popravili.

U-17 in U-19, kadeti in mladinci. V teh dveh kategorijah smo zelo konkurenčni in lahko enakovredno igramo z vsako ekipo v skupinah. Fantje igrajo resno, zavzeto in borbeno. Pristop na tekmah je pravi in ne moremo si očitati, če kakšno tekmo izgubimo. Težave imamo pri obeh kategorijah s poškodbami, ti igralci na parketu seveda manjkajo, vendar jih ostali zaenkrat zelo uspešno nadomeščajo in  se trudijo pokriti vrzeli v ekipi.

Kmalu se bo končal prvi del tekmovanj in nove skupine se bodo sestavljale glede na rezultate iz prvega dela. Tekme bodo še bolj zanimive in enakovredne.

Naša najstarejši fantje, Parkli, pa še čakajo na ligaško tekmovanje, ki se bo začelo v začetku meseca novembra. Med tem pridno trenirajo in odigrajo tudi kakšno prijateljsko tekmo. Prav to sredo nas čaka prijateljski obračun s četrtoligašem iz Vranskega.

 

Lp Čiro