SONČKOV TURNIR

  • Najmlajši člani Košarkarskega društva Borut Besedič – Čiro se vsako leto, drugo nedeljo v decembru, skupaj udeležijo največjega košarkarskega turnirja za otroke v Sloveniji – mednarodnega Sončkovega turnirja v Novi Gorici, ki ga organizira Športno društvo Sonček

    Turnir ni tekmovalnega značaja, marveč je cilj druženje in igranje košarke z vrstniki iz vse Evrope (Francija, Makedonija, Avstrija, Italija, Bosna in Hercegovina, Srbija, Madžarska, Hrvaška…). Tekmujejo otroci od petega do dvanajstega leta. Vsaka ekipa je razvrščena v primerno težavnostno kategorijo; to mladim košarkarjem omogoča prijaznejše tekme. Celodnevna tekmovanja se zaključijo z velikim spektaklom – s tekmo all stars, na kateri sodelujejo najboljši igralci turnirja, izvedejo pa tudi tekmovanje v prostih metih in v metu trojk, katerih zmagovalci so bogato nagrajeni. Turnir vsako leto obiščejo nekateri najboljši slovenski športniki, tako aktualni kot legende slovenskega športa.

  • Naše društvo je na turnirju tradicionalno dobro zastopano in uspešno: domov smo odpeljali že kar nekaj glavnih nagrad: kolo, smuči…vsako leto pa imamo tudi kakšnega igralca (ali pa trenerja) v tekmi all stars.

    Pogoj naše udeležbe na turnirju je le, da napolnimo avtobus. Turnirja se lahko udeležijo tudi tisti otroci, ki niso člani društva, pa imajo vseeno radi košarko. Cena je med 35 in 40€ in vključuje avtobusni prevoz, prijavnino ekipe na turnir, kosilo, pijačo med tekmami, pedagoško vodstvo in prigrizek na poti domov (pica, pijača)