Skoraj pred koncem sezone, kvalifikacij in treningov

Kot je verjetno že vsem znano, je tekmovalna sezona 2016-2017 že končana. Omenili smo kvalifikacije in smo ravno na sredini oz. na začetku drugega kroga, za kadete in pionirje zadnjega, za mladince pa predzadnjega. Te tekme odločajo o rangu tekmovanja za naslednjo sezono.

V prvem krogu nismo bili uspešni saj smo naleteli na precej močne nasprotnike. Morda bi lahko iztržili pri kadetih kaj več, saj smo začeli tekmo klavrno , zaspano in nezainteresirano. Seveda se v nadaljevanju ni dalo nadoknaditi slabega vtisa in nam je zmanjkalo časa za uspeh.

Drugače je bilo pri pionirji, ki niso bili dorasli sovrstnikom iz Podčetrtka. Če smo lahko parirali po znanju, pa fizično nikakor ne. Včasih se sprašujem, kje pristanejo vsi ti “velikani”, ki se pojavljajo v najrazličnejših klubih izven velikih mest. Fantje iz term Olimie so bili enostavni premočni. Igrali bomo sicer povratno tekmo, vendar nimamo nekih možnosti za uspeh.

Podobno je bilo pri mladincih. Če sem v prejšnjem prispevku omenjal, da so kvalifikacije stvar dnevne forme, bolezni in poškodb, se nam je ravno to zgodilo. Začeli smo tekmo z manjkajočimi štirimi igralci, trije poškodba in en bolezen. Na sami tekmi pa sta se nam že v prvem delu poškodovala dva ključna igralca, tako, da someščanom nismo mogli parirati prav v nobenem košarkarskem elementu. Najhuje pa je, da so poškodbe take, da nam ne bodo mogli pomagati tudi v naslednjih dveh tekmah. Zastavljen cilj si bomo morali prestaviti na prvi del tekmovanja, kjer se je še tudi mogoče uvrsti v I.B ligo. Dve tekmi nas še čakata in sicer s Šentjurjem in Ljutomerom. Seveda pa svoje kože ne bomo kar prodali.  Braniku želimo uspešno napredovanje v I.A ligo.

Torej v naslednjih dveh vikendih nas še čakajo kvalifikacijske tekme. Treningi bodo potekali do konca šolskega leta. Izkoristili jih bomo za igro in ponavljanjem različnih vaj, izpopolnjevanjem tehnike in sprostitvi. Pripravljamo pa se že na naš tradicionalni košarkarski tabor v Poreču s sodelovanjem ZPM-Maribor. Prijave potekajo prav v tem času do zapolnitve mest. Za dodatne informacije se lahko obrneta na naše društvo ali na 031 367 605 Borut Besedič-Čiro.

Do zaključka treningov se bomo prav gotovo še javljali in vas obveščali o novicah iz našega društva. Če ima morda kdo od članov kako zanimivo novico, jo bomo z veseljem objavili. Do takrat pa pridno v šoli in na treningih.

 

Čiro