Prvi del tekmovanj, počitnice in MKL

Spoštovani bralci in člani košarkarskega društva Borut Besedič – Čiro.

V treh kategorijah se s tem in naslednjim vikendom končuje prvi del tekmovanj v treh kategorijah. Najmlajši bodo končali 19.novembra z zadnjim turnirjem prvega dela tekmovanj.

Kako smo igrali? V kategoriji U-19 si delimo vrh s Termami iz Podčetrtka. Vse tekme so bile odigrane z res veliko mero borbenosti in pravim pristopom. Tudi pri kadetih ni bilo kaj dosti drugače, poznala pa so se nam nihanja v igri in ena tekma, za katero bi lahko rekli, da ni bila delegirana na pravi dan, čeprav smo igrali proti najmočnejši ekipi v skupini, z Radensko Creativ. Za drugo mesto je odločal zato manjši količnik točk z AKK Branikom.

Slabše je bilo v dveh mlajših kategorijah, za kar pa smo nekako pričakovali, saj smo v obeh kategorijah res med mlajšimi ekipami v skupinah. Seveda to ni opravičilo, če se na tekmi ne borimo in ne damo vsega od sebe. V začetku smo imeli ravno s tem problem, saj so igralci že na začetku tekem v glavah določili zmagovalca. Seveda smo na tem, da to popravimo in nam kar dobro uspeva.

V tem času smo imeli tudi sestanek za izpeljavo MKL – Mini košarkarske lige. Liga je namenjena predvsem mlajšim igralcem, tistim, ki komaj začenjajo in se srečujejo s košarkarskimi koraki. Potekala je že lansko sezono in se je pokazala kot zelo koristna za naše začetnike. Sodelovalo naj bi osem ekip, šest je že potrjenih, dve pa še čakamo. Ta liga nima strogih pravil KZS in je prilagojena tem fantom. Predvsem je namenjena otrokom, da uživajo in se srečujejo s košarkarskimi pravili, kolektivnostjo, odgovornostjo, zmagami, porazi in ostalimi značilnostmi te najlepše igre, ki jih bodo ne navsezadnje spremljale tudi kasneje v življenju. Tu bodo igrali fantje letniki 2006 in mlajši, lahko pa tudi starejši, ki še ne morejo slediti igri v svoji kategoriji. O tej interni MKL vas bomo še obveščali in seveda upamo, da boste vsi skupaj bodrili in vzpodbujali naše najmlajše, ki radi mečejo na koš.

Počitnice. V času počitnic imamo telovadnice zaprte, zato treningov žal, ali pa tudi na veselje nekaterih :-), ni. Verjamem, da vsi skupaj potrebujemo malo oddiha, da se bomo potem spet pognali na teren. Želim, da vam počitniški čas mineva čim počasneje, a vendar poln prijetnih trenutkov.

Predvidene tekme drugega dela tekmovanj bodo po počitnicah (vikend, 12. in 13.novembra).

Seveda tudi zdaj vabim vse, ki bi radi igrali in se pobliže spoprijeli s košarko, v naše društvo. Vabljeni letniki 2004 in mlajši vse do, zaenkrat, letnikov 2008. Vpis je celo leto, kako in kje se vpišete, pa boste našli informacije na naši spletni strani ali enostavno na telefon, 00 386 (0) 31 367 605 (Borut Besedič-Čiro)

Lep pozdrav

ČIRO