Pred vrati kvalifikacij

Pozdrav članom in bodočim članom našega društva!

Dolžan sem vam kar nekaj informacij. Že dolgo se nisem javil, zadnje javljanje je bilo pred zimskimi počitnicami in zato se vam vsem opravičujem. Čas pač hitro beži, še posebej v teh spomladanskih dneh.

V tem času so se končala vsa tekmovanja sezone 2016/2017. Kot vedno pristanemo v zlati sredini v vseh kategorijah. Korak spredaj smo pri starejših, U-17 in U-19, pri kadetih in mladincih.

Naj spomnim vse, da je naše vodilo predvsem “zastrupiti” novopečene člane s košarko in se potem rezultatsko preizkušati. Torej gremo vsako tekmo igrat borbeno, kolektivno in odgovorno, na zmago. Kolektivnost v košarki pokaže, ali si ali nisi.

Trenutno je v vseh kategorijah tekmovalno mrtva sezona, razen pri najmlajših U-11, ki tekmujejo v MKL ligi ( Mini košarkarski ligi). Trenutno smo na polovici tekmovanja in se držimo v zgornji polovici lestvice, če je ta podatek sploh pomemben? Do konca moramo odigrati še sedem tekem. Naj to ligo oz. tekmovanje zelo. To je liga, resnično pisana na kožo najmlajšim in njim prilagojena. Veselje pri vsakem košu je nepopisno. Veselimo pa se vsi, tudi nasprotna ekipa. Ob tej priložnosti čestitam in pohvala vsem akterjem te lige, košarkarskim nadebudnežem in organizatorjem.

V članski kategoriji igramo regionalno amatersko Parkl ligo, kjer smo končali na petem mestu, ki nam je “prihranilo” dodatne tekme play-off-a. Naj zdaj povem, da je ta liga krasno nadaljevanje igranja košarke za člane društva, ki so končali z mladinsko kategorijo. Po navadi po koncu mladincev veliko igralcev preneha z igranjem, pri nas pa imajo možnost igrati košarko naprej in nekateri se za to tudi odločijo. Kakovost igranja košarke je v tej ligi kar visoka, glede na trenutno stanje košarke v Sloveniji. Upajmo, da bo ta liga vsaj mala pripomogla k višji kvaliteti košarke. Torej, naši mladinci imajo odprta vrata preizkusiti se v članski kategoriji. Naj povem, da našo člansko ekipo sestavljajo samo člani našega društva in tega se bomo načeloma držali še naprej.

Kako v sezono 2017/2018? Povedal sem že, da je trenutno mrtvo tekmovalno obdobje, je pa čas za priprave na kvalifikacije. V kvalifikacije za igranje v prvi ligi v prihajajoči sezoni pod okriljem KZS smo se prijavili v kategoriji U-15 starejši pionirji, U-17 kadeti in U-19 mladinci. Kako se bo vse skupaj razpletlo, bomo videli v mesecu maju. Vse je odvisno od trenutne dnevne forme ekipe, poškodb in neodložljivih obveznosti, ki jih imajo igralci v današnjem času. Žal pa o rangu igranja v naslednji sezoni odločata ena, največ dve tekmi. Bomo videli. Naredili in dali bomo vse od sebe. V članski kategoriji bomo nastopali v prvi ligi, v kategoriji U-13 mlajši pionirji pa v ll. ligi pod okriljem KZS. Prav v tej kategoriji se po navadi otroci odločajo, da bodo začeli trenirati košarko in težko je pritiskati na njih z rezultatom.

Torej, bomo videli, kaj bomo storili v kvalifikacija, do takrat pa – nasvidenje.

Seveda pa vedno in vse leto vabimo ter vpisujemo nove člane, da se nam pridružijo in se preizkusijo v tem zelo priljubljenem športu. Vpišete se lahko kadarkoli, preko naše spletne strani, na telefonsko številko  031 367 605 – Borut – Čiro, ali na mail : borut.besedic@gmail.com

Ob tej priložnosti voščim vsem vse dobro v prihajajočih praznikih!

 

ČIRO