Pravi pristop na treningih

Pozdrav!

Začelo se je. Zbrali smo se že pred dobrim tednom na našem znanem zunanjem terenu za Ledno dvorano. Sezono smo začeli s kratkim uvodnim pozdravom in z nekaj aktualnimi informacijami o treningih, telovadnicah, tekmovanjih in vsem, kar pač sodi zraven.

Začeli  smo se z vsemi starostnimi kategorijami, od pionirjev do članov. Presenetljivo in razveseljivo je, da smo se zbrali v velikem številu, čeprav jih je še nekaj izkoristilo zadnje dni za dopustovanje. To je botrovalo k dobrem vzdušju in pristopu na prvem treningu. Fantje so zelo dobro odtrenirali prvi trening, pa tudi vse nadaljnje. V tem času treniramo in koristimo zunanje terene in lepo vreme za pridobivanje sape in osnovne moči. Seveda postanejo taki treningi sčasoma monotoni, vendar so nujno potrebni za kondicijo in moč. Brez tega na igrišču kasneje enostavno ne gre. Če se bo dalo in nam bo vreme dopuščalo, bomo trenirali zunaj še ves prvi teden šolskega koledarja, potem pa se selimo v telovadnice. Letos imamo sicer težavo s telovadnico bivše OŠ Borisa Kidriča, saj bodo konec septembra začeli s prenovo sanitarij in vadba do konca koledarskega leta tam ne bo možna.  Seveda poskušamo dobiti nadomestne termine na drugih šolah, če bo le mogoče, kajti zaradi pozne informacije (pred nekaj dnevi) bo to kar zahteven zalogaj. V nasprotnem primeru bomo morali v tem času družiti ekipe na obstoječih terminih (morda bo kak trening tudi izostal), kar bo seveda neprijetno in naporno za trenerje in predvsem za igralce.  Za to obdobje bi prosil igralce in starše mlajših kategorij za razumevanje in kljub temu redne prihode na treninge.

Termini bodo ostali več ali manj enaki (s spremembami v obdobju, ko bo potekala obnova v telovadnici OŠ Franceta Prešerna v bivši OŠ Borisa Kidriča). Za vse termine bodo fantje izvedeli na treningih in na naši spletni strani  www.kdbbc.com in na FB (moj profil). ob tej priložnosti apeliram, da se vsi člani, pa tudi starši, kjer je to potrebno, navadite slediti spletni strani in objavam na Facebooku, kajti vsakega posebej ne moremo obveščati. Vsekakor pa najhitreje dobite informacije na treningih – če ste le tam. V nasprotnem primeru pokličite kakšnega soigralca in ga povprašajte, če je kaj novega. 🙂

Naj še enkrat pohvalim prizadevnost in prisotnost na dosedanjih treningih igralcev, ki prihajajo. Seveda pa naj se jim pridružijo čimprej še ostali zamudniki. Prve tekme se začenjajo že v drugi polovici septembra, 17.09.2017  MP Spar z U-13, teden dni kasneje pa že z U-15 in U-17.

Med počitnicami ni bilo večjih sprememb. V prestopnem roku sta se nam pridružila dva igralca, eden naših pa se bo preizkusil v višjem rangu, v prvi ligi pri AKK Branik, s katerim dobro sodelujemo – tudi na ta način, da omogočamo igralcem igrati tam, kjer lahko igrajo in kar je za njih optimalno.

Žal imamo tudi nekaj počitniških nezgod in bolezni, tako da se nam bodo ti igralci pridružili po okrevanju.

Seveda ob tej priložnosti spet vabimo v naše društvo mlade, ki bi želeli spoznati košarkarske korake in imajo radi metanje na koš. Vpisujemo celo leto, letnike 2007 in starejše.

Lep pozdrav

Čiro