Počitnice so tu!

Težko pričakovane počitnice so že v polnem teku. Tudi čas šolskih obveznosti, čas treningov in tekmovanj se je končal. Verjamem, da so se šolske obveznosti za večino končale uspešno. Čestitam vsem za uspeh, ki so si ga želeli, tisti, ki pa so bili malo manj uspešni, pa naj v naslednjem letu nekoliko bolj zavihajo rokave.

Kot smo že poročali, smo sezono kot večina klubov končali. Tekmovalno in vadbeno. Kako smo uspešni? Zlata sredina. V vseh kategorijah smo končali v zgornjem delu lestvic v drugi ligi. Glede na pogoje in šolske obveznosti igralcev ocenjujem to z oceno prav dobro.

Pred zaključkom sezone smo se pomerili tudi v kvalifikacijah v štirih kategorijah. V naslednji sezono bomo nastopili v prvi ligi s kategorijo U-13, kar je za naše malo, vendar stabilno gnezdo lep dosežek.

Ne gre pa samo to v prid našemu delu. Že v prejšnjih sezonah je kar nekaj igralcev napredovalo v klube, ki tekmujejo v višjem rangu. Tudi letos je odskočil eden, ki se bo preizkusil v sezoni 2016/17 v višjem rangu. Matevžu želimo dobro delo, veliko dobre igre in uspeh naprej tudi v  mestnem klubu AKK Branik, kjer bo nastopal v I. ligi mladincev U-19. Nam pa je to pokazatelj dobrega dela do sedaj in vzpodbuda za naprej. Seveda  je to uspeh celega moštva in hkrati vsakega posameznika, ki pomaga vsakemu v napredovanju. Košarka je kolektivni šport in vsak igralec se gradi in zori skozi svojo ekipo. Vedno nekdo “odskoči”.

Kaj se je še zgodilo in kaj se bo? Po zaključku vsake sezone se začenjajo različni košarkarski tabori po Sloveniji. Tudi mi imamo nekaj predstavnikov. Trije fantje, Matevž, Aljaž in Juš, U-19, so se udeležili tabora v Tolminu z zelo dobro domačo in tujo trenersko zasedbo. Košarkarskega tabora KZS v Fiesi se je udeležil Brin, U-13. Tabora Gorana Dragiča na Rogli se ni mogel udeležiti zaradi prezasedenosti. Seveda pa že vrsto let, letos že sedmo leto, organiziramo tudi mi, KD Borut Besedič-Čiro, košarkarski tabor v Poreču v sklopu letovanja. Tabor je namenjen predvsem mlajšim članom. Novost pa je, da bo letos vodil tabor Darin Lah pod mentorstvom Boruta Besediča. Darin je letos opravil vse potrebne izpite na FŠ in si bo pred začetkom nove sezone že pridobil naziv trenerja mladih in bo tudi vodil ekipo U-13 v prihajajoči sezoni.

To pa še ni vse. V tem času je v Sloveniji v teku cel kup turnirjev 3 na 3. Na enem od teh so sodelovali tudi naši fantje Tjaž, Goran in Tilen. Slednji si je na ETI turnirju v Šentilju v Slovenskih Goricah priigral prvo mesto in dobil zavidljivo nagrado – potovanje v Egipt za teden dni. Čestitamo!

To je to. Nismo kar tako.  Naužijte se prostega časa kolikor se le da in tako, da vam bo lepo.

Pred začetkom nove sezone boste dobili vsi člani KD BBČ- ja informacijo, kdaj začenjamo s treningi. Sledite tudi naši spletni strani in FB.

Seveda pa so v naslednji sezoni vabljeni v naše društvo tudi novi člani, torej vsi, ki bi radi trenirali in igrali košarko pod dobrim strokovnim vodstvom.

Lep pozdrav in dolge počitnice

ČIRO