Počitnice pri koncu in začetek nove sezone

Pozdravljeni!

Želim, da uživate še teh nekaj dni “kratkih” počitnic. Čeprav se novo šolsko leto začne čez slabih deset dni, bomo s treningi začeli nekoliko prej. Nekateri nestrpni, drugi bi še uživali preostanek počitnic. Lahko bi začeli s treningi že prej, vendar je sezona dolga in kaj kmalu košarko v zadnjih dneh  zamenjamo s takšnimi ali drugačnimi dejavnostmi in opravili zaradi prenasičenosti.

Kako je bilo na počitnicah? Verjetno se vam ni zgodilo nič pretresljivega, saj nismo prejeli nobenega članka ali novice za objavo. Najbrž je tako tudi prav.

Z moje strani pa ob pričetku nove sezone nekaj košarkarskih novic.

Takoj v začetku počitnic sta se dva naša igralca udeležila košarkarskega tabora KZS. Matevž je bil na taboru za mlajše v Fiesi, Andraž pa za starejše v Postojni. O vtisih na taboru nam bosta kaj več povedala na treningih.

Sledil je mesec dni “košarkarskega mrka”. Na nek način prav, da si odpočijete od vseh košarkarskih obveznosti, ki vas čakajo čez leto. Seveda pa so se v ozadju nekateri vseeno pripravljali na naš klubski košarkarski tabor, že osmi zapored in četrtič v Poreču.

O taboru smo govorili že čez leto in kar nekaj se vas je prijavilo. Me veseli, da vas je vsako leto več, res pa je, da je tabor zaenkrat samo za mlajše igralce. Potekal je v Poreču v sklopu letovanja ZPM Maribor od 03.08.2017 do 13.08.2017. Udeležilo se ga je 16 igralcev. Zaradi vročih dni smo imeli treninge enkrat dnevno. Izvedli smo tudi tekmovanja v prostih metih, metih z razdalje (trojke) in igri 1:1 v štirih kategorijah. Na koncu smo kot vsako leto proglasili MVP turnirja. To častno odliko si je letos zaslužil Timotej. Čestitke in zahvala gre seveda vsem udeležencem tabora, tudi Darinu in Tjažu, ki sta s fanti delala na terenu. Naj še enkrat povem, da so bile razmere zelo težke, saj se je temperatura gibala tudi do 40 stopinj. Naslednje leto bomo seveda tabor zopet izvedli v času pete izmene letovanja ZPM Maribor.

Morda še nekaj za starše ali sorodnike. Če je možno kakorkoli pomagati pri nakupu ali nabavi majic, žog in podobnih pripomočkov, nagrad, bomo tega zelo veseli in vam za vsako malenkost tudi hvaležni. Otroci se teh stvari zelo razveselijo, finančna situacija na področju športa pa je čedalje težja, tudi pri nas.

Zdaj se že počasi pripravljamo na sezono. KZS je že objavila bilten prvega dela tekmovanj za mlajše kategorije. Mladinci imajo v skupini ekipe iz Miklavža, Jelša Šmarje in KŠ Sani Bistrica, kadeti Haloze, Lenart in Miklavž, starejši pionirji Šentjur B, Hopse iz Polzele in Lovrenc na Pohorju, mlajši pionirji pa Sani Ptuj, Keleja in I- Team iz Šentilja. Pri mlajših pionirjih je bil tudi izveden žreb MPŠ. Prvo tekmo igramo doma s Kelejo.

Vse tekme se začnejo septembra, starejši pionirji že 17., ostali teden dni kasneje. S treningi v telovadnicah bomo začeli kot vsako leto, takoj, ko bo mogoče, saj morajo po šolah urediti najprej urnike za šolske obveznosti. Ta čas bomo nabirali kondicijo in  moč na zunanjem, nam poznanem terenu za Ledno dvorano. Naj povem, da so ti treningi zelo, zelo priporočljivi, saj močno pripomorejo k zmanjšanju poškodb čez sezono. Brez utrjenih vezi, mišic in zalog “zraka” žal tudi na parketu ne gre.

TOREJ, S TRENINGI ZAČNEMO V ČETRTEK 24.08.2017 OB 17.00 URI ZA LEDNO DVORANO.

Najprej bomo imeli krajši sestanek in potem trening.

Potrebujete copate za zunaj, vodo in plastenko z vodo. Za nadaljnje treninge se bomo dogovarjali sproti. V petek in ponedeljek bomo imeli trening dopoldne (zaradi moje neodložljive obveznosti). V soboto računajte na pohod na Pohorje. Si upate?

Za ure se bomo dogovorili.

Tisti, ki še niste naši člani in prebirate našo spletno stran, pa vas veseli košarka, ste vljudno vabljeni v naše vrste.

Vse informacije na telefonu 031 367 605, Borut Besedič-Čiro.

Uživajte še te dni in – se vidimo v četrtek.

ČIRO