OBVESTILO O MOREBITNEM ZAČETKU TRENINGOV

Pozdravljeni, dragi košarkarji!

Sprašujete, kdaj bomo pričeli s treningi in razumem vašo nestrpnost. Po dveh mesecih »prisilnega počitka« bi radi vsi stopili na parket in odigrali en basket.

Tudi jaz.

V tem trenutku vemo to, da bodo telovadnice, ki spadajo pod šole, za zunanje skupine predvidoma odprle svoja vrata s 25.5.2020. Do danes nobena šola, s katero sodelujemo, še ni podala enoznačnega odgovora, ali sploh, kdaj in predvsem na kak način bo to odpiranje potekalo.

Včeraj je KZS poslala to:

Spoštovani.

Pošiljamo popravek/dopolnitev Odloka:

V skladu s 7. členom Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki velja od 18. maja 2020, do 23. maja 2020 še vedno ni dovoljeno izvajanje športne dejavnosti v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Z lepimi pozdravi.

 

Seveda naj bi treningi tudi po tem odloku potekali v skladu s temi omejitvami in priporočili:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_registrirane_sportnike.pdf

Naš KDBBČ tudi ne razpolaga z zunanjimi površinami/igrišči, na drugih pa ne moremo organizirati vadbe, saj si ne moremo lastiti igrišča.

Torej nam ostane le predvidevanje. V primeru, da z naslednjim tednom telovadnice res odprejo svoja vrata, vsi ostali ukrepi pa ostanejo, si pravzaprav še ne znam predstavljati naših treningov. Posamično vstopanje, maska, razkuževanje, že pripravljeni, ni garderob, vsak svojo domačo žogo, strogo individualno delo (kolebnica, vodenje žoge, met na koš – individualno), nobene igre, niti 1:1, max 6-8 igralcev na trening (porušeni urniki, manj treningov na teden)…

Dokler ne bodo omogočeni treningi, kjer bomo lahko odigrali 1:1 ali 5:5, se mi takšni treningi ne zdijo smiselni, saj bodo vsem vam, ki si sedaj po tolikem času želite igre in druženja, košarko prej priskutili kot da bi v njej uživali.

Takoj, ko bodo te ukrepe sprostili (menim pa, da se zna to zgoditi kmalu, sploh glede na to, da so sprostili tekmovanja), vas bom obvestil o treningih, morebitnih prilagojenih urnikih/terminih in pravilih. Takoj.

Do takrat pa vas pozivam, da skušate sami zase vzdrževati telesno pripravljenost, da ne bo potem, po vstopu na igrišče, kar naenkrat cel kup poškodb.

 

Košarkarski pozdrav

 

Čiro