NBA ritem nam odgovarja (bolj kot nasprotnikom)

Nič manj kot 4 dni po napeti tekmi z BiLumino smo ponovno oblekli naše košarkarske uniforme. Tokrat so nam nasproti stali izkušeni in vedno neugodni košarkarji iz Beltinec/Beltincev (oboje zasledimo v uradni literaturi).

Domači so se zbrali uradno ob 16:01 – Čiro nam namreč nikoli ne da okrogle ure, saj bi si naj tako bolj zapomnili – in začeli z individualnimi šuterskimi pripravami. Kot boste spoznali v nadaljevanju, nam je to očitno koristilo. Naši nasprotniki so sklenili, da ne potrebujejo daljšega ogrevanja in jih kar dolgo ni bilo na spregled. Nekje 12 minut pred tekmo se je na parketu dejansko nahajalo dovolj gostov za začetek tekme. Aja prisotnosti še: gostov je bilo 7, manjkal je predvsem TOMAŽ NOVAK. Pri domačih pa smo bili brez JAKE ROTMANA, ki se špara za izločilne boje in pa na tribuni brez predsednika, ki je na zasluženem oddihu.

Dogovor na začetku tekme: probajmo jih na kondicijo! Začeli smo nekako v krču, VID REBOL je dobil hitre 3 osebne napake, kar je Čiro izkoristil ne le za menjavo, temveč tudi za minuto odmora, v sklopu katere nas je okrcal, da smo zapadli v nasprotnikov tempo. Zatem smo očitno našli (pre)potrebno motivacijo in zaigrali hitreje, pobrali skoke, ukradli nekaj žog v obrambi in prikazali nekaj šolskih protinapadov. Pokazala se je tudi prednost domače dvorane, saj se je odprl met in v uvodni četrtini smo zadeli kar 5 trojk (za primerjavo, gostje v celi tekmi zgolj 4). Kapetansko je odigral DARIN LAH, organiziral napade, prevzel odgovornost za met (in zadel). Prva četrtina 31:14. Tekmo smo sicer dobro odprli, a kot radi rečemo: žoga je okrogla. 

V drugi četrtini smo obdržali tempo in na krilih LANA VORŠIČA in ANGELA GRAHOVACA vodstvo povečali že skoraj na 30 točk. Gostov pa to ni zamajalo, strnili so vrste in preko FERČAKA (ki nam je v prvem polčasu dal kar 19 točk) spet znižali na znosnejšo razliko. Polčas 52:31. 5 Minut pavze, da se ne ohladimo čisto in perfektna priložnost, da malo pohvalim našega NIKA PLOJA. Vsestranski, močan, preudaren in natančen od daleč Pri njegovih koših pa je predvsem “tajming” tisti, ki je pomemben, saj zadane vedno takrat, ko ga najbolj rabimo. Samo še prisotnost na tekmah mao popravi, pa bo TOP.

V tretji četrtini se je pri Beltincih prebudil DION ZAJMI (v drugem polčasu 21 točk) in preprečil domačim, da bi ušli na neulovljivo razliko. Realno so bili gostje v tem segmentu tekme boljši nasprotnik, pa še Vid je dobil 5. osebno napako in tako predčasno zaključil srečanje. Situacija vsekakor ni bila rožnata, a smo zadeli z razdalje in nevtralizirali vse poizkuse zmanjšanja deficita. Po tretjem delu 69:47. UPS! Ne vem kako, ampak nekako mi je uspelo, da tri četrtine nisem nič povedal o LUKI HORVATU. Skoraj kriminal! Brez njega si ne morem(o) sploh predstavljati letošnje sezone (pa tudi mojih poročil, ampak kaj naj, če je pa dober). Mariborski Mr. Reliable. 

No, pa smo na koncu. Lahko bi ladjo mirno pripeljali v pristan zmage, a nam je očitno bolj všeč razburkano morje negotovosti in adrenalina. Na začetku četrtine nismo našli poti do koša, nasprotniki iz Prekmurja so aktivirali njihovo (dobesedno) najmočnejše orožje, saj se je razigral ALEŠ NOVAK. Razliko so znižali mislim da že na 12, a za kaj več jim je malo zmanjkalo dinamita v nogah. Poizkusili so tudi s consko obrambo, a smo jo nekako uspeli zaobiti in zadeli od daleč ali pa prišli na “zicer”. Dvome o končnem zmagovalcu sta s trojkama zapečatila LAZAR DULE in BLAŽ MATALN.

Kot zanimivost naj omenim, da naš prvi strelec MATEVŽ KARAKATIČ POTOČNIK (ste že mislili, da ga ne bom omenil, ne? težka bo, pa kar navaditi se bo treba  hehehe). med svojimi 22 točkami ni zadel niti enega meta za 2 točki, torej same trice ali prosti meti (baje da ni niti poskusil). Pripravljen torej za NBA. Vse skupaj smo zadeli 15 trojk, kar je polovica naših točk in skoraj enako kot zadetih metov za 2 (18 uspešnih).

Hvala zapisnikarski mizi in sodnikoma; spet pa so bili naš šesti igralec fantje iz mlajših pogonov našega društva, ki so tokrat s svojimi komentarji zelo zabavali tudi trenerje. Le tako naprej, pobje!

Po tekmi s(m)o najbolj izkušeni (a še vedno mladi!!!) Čirotovi Parklovci še malo podiskutirali, podebatirali, analizirali, nato pa odšli na zaslužen počitek.

LESTVICA 2. LIGE  PARKL:

Kako naprej? Hja, čaka nas še povratna tekma proti Dornavi, kjer bomo želeli potrditi prvo mesto po rednem delu 2. lige PARKL. Seveda so že prisotne neke kalkulacije za obračune v “Play-offih”, ampak dejstvo je, da tam prostora za kikse ne bo in za vsako zmago je treba delat (in priti v polni postavi).

3,4 ČIRO!

Avtor: Darjan Anej Fras