Mamuti na Ilichu

Pozdravljeni

Smo že skoraj pri koncu košarkarske sezone 2017-2018. Tekmovalni del se je že končal, le še treningi so do konca šolskega leta, torej do 22.06.2018. Šole, treningiin obveznosti, ki jih imajo naši člani bodo kmalu preteklost za nekaj časa. Pričakovan je manjši obisk na treningih, kot vsako leto. Šola je zaenkrat le tista, ki zagotavlja lažjo pot naprej.

Priznam, tudi trenerji komaj čakamo, da na vse skupaj za nekaj časa pozabimo in se sprostimo. Delati pa je treba do konca, vedno. Za to si, slej ko prej, nagrajen. To se je zgodilo tudi pri nas, našemu košarkarskemu društvu. Prav gotovo je k temu pripomoglo EP veteranov v Mariboru. Od 22.06.2018 do 01.07.2018 je Maribor gostitelj EP veteranske košarke  http://maxibasketballmaribor2018.com/?lang=sl . Tudi Slovenija ima prijavljenih kar nekaj ekip, ki bodo nastopale v različnih starostnih kategorijah. Z eno od njih se nam je uspelo dogovoriti, da nas je počastila, da je igrala z našimi člani.

Prvega junija v petek so stopili na naš domači parket ” Mamuti “. Ni bilo za verjeti, dokler jih res nismo videli. Čeprav malo oslabljeni, je glavnina le prišla. Morda mlajšim igralcem neznani, malo starejšim pa že. Še nedavno aktivna igralca Goran Jagodnik in Roman Horvat na čelu in ostali, ki so igrali košarko na zelo visokem nivoju. Ni veljalo govoriti  o njih  kakšni so igralci, dokler naši člani niso tega občutili na lastni koži. Čeprav so že v letih 40 +, so lahko enostavno igrali z našimi petnajst do dvajset let mlajšimi člani. Izkusili so moč, izkušenost, ki so si jo pridobili z leti igranja na visokem nivoju, nekateri tudi na evropskem.

To je bila krasna prijateljska tekma in še enkrat si lahko štejemo v čast, da smo lahko gostili take igralce na našem parketu. Kljub gladki zmagi Mamutov, smo bili zelo zadovoljni, da smo se lahko preizkusili z njimi in si pridobili nekaj izkušenj in …..če bi želel napisati vse, bi bilo premalo prostora. Sama tekma je povedala vse.

 

Želim se še enkrat zahvaliti ekipi Mamutov (Slavko Ovčina-odsoten, Tihomir Mijovič, Uroš Troppan-odsoten, Duško Maličevič, Gianpaolo Zore-odsoten, Miha Lovše, Jurij Urankar, Jure Eržen-odsoten, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Marko Meško Ervin Dragšič in trener Igor Kuzma) da so se odzvali na povabilo za tekmo.

Želimo jim veliko uspeha na prihajajočem EP, saj veljajo za favorita v svoji kategoriji 40+.

HVALA!!!

 

ČIRO