Končan tekmovalni del sezone 2017/2018

Spoštovani

 

Dolgo se nismo oglasili s člankom o našem delovanju, treningih tekmah,…itd.

Vse poteka po ustaljenem urniku, le tekmovalni del za letošnjo sezono je končan. Kot vedno smo z vsemi našimi ekipami v zlati sredini.

Rezultati so sicer za mene, kot trenerja, sekundarnega pomena. Tekme, zmage in porazi so seveda sestavni del športa, vendar je bistvo, da radi igrate košarko, daste vse od sebe na terenu, ste odgovorni in seveda, ja, tudi za košarko, kot za vsaki drugi šport oz. dejavnost je potrebno nameniti določen čas in se čemu drugemu odpovedati. Če se vse to uskladi in zorganizira, je vse še prijetneje. Primarno za mene je torej odnos, odgovornost, angažiranost, kolektivnost, vztrajnost, nepopustljivost, dati vse od sebe, … Če vse to uspemo naredit, je tudi uspeh zagotovljen. To je zmaga!!!  Seveda so na prvem mestu urejene tekoče šolske obveznosti, kar z dobro razporejenim časom in s prej naštetimi odlikami ni težko.

S takim uvodom sem začel predvsem za to, ker prihaja čas, ko se h koncu bliža tudi šolsko leto in so pritiski v šolah malo večji in začenja se boj za boljšimi ocenami. Vse to pa še otežuje lepo vreme in daljši dnevi :-). Velja kot na igrišču: ko gre najtežje se je treba še bolj potruditi in vložiti še več dela. Verjemite, vse se uredi! Želim vam čim boljši uspeh v šoli.

Hočem vas spomniti, kar seveda že veste, da treningi normalno potekajo do konca šolskega leta po ustaljenem urniku. Združili smo sicer kakšen termin za kar ste že obveščeni.

Kot vsako leto se vsi postaramo za eno leto in kategorije se po letnikih spremenijo.

V kategorijah, kjer bomo nastopali v prihodnji sezoni 2018-2019 pod okriljem KZS so letniki sledeči:                                                                                                                                                                                 U – 13 so letniki rojeni 2006 in mlajši,                                                                                                                                                                                                                                                                                                  U – 15 letniki 2004 in mlajši,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     U – 17 letniki 2002 in mlajši,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     U – 19 letniki 2000 in mlajši

V MKL (Mini košarkarski ligi) bomo nastopali z U – 11 letniki 2008 in mlajši

V “Parkl ligi” pa bomo nastopali  s člansko ekipo.

Za naslednjo sezono smo se v kvalifikacije za prvo ligo prijavili v kategoriji U-15 in U- 19. Te tekme bodo odigrane v mesecu maju.

Seveda vpisujemo in sprejemamo nove člane v naše košarkarsko društvo, začetnike in tiste, ki prihajajo iz drugih društev. Vpisujemo celo leto tudi ob zaključku šolskega leta. Vse informacije lahko najdete na naši spletni strani   http://www.kdbbc.com/  na mail: borut.besedic@gmail.com in na telefon 031 367 605  Borut Besedič – Čiro

Lep košarkarski pozdrav in uspešen zaključek šole

 

Čiro