FOTO in VIDEO: Naj zmaga kompletnejši

Zbrali smo se morda v najbolj kompletni zasedbi do sedaj. Ampak čisto vsi pa seveda ne. Pogrešali smo našega Darina Laha, ki je za nas stiskal pesti na daljavo in nam pred obračunom po kapetansko vlil pogum in motivacijo za tale revanš.

2. liga PARKL, polfinale 2. tekma, 23. 3. 2024, OŠ Bojana Ilicha
KD Borut Besedič – Čiro vs. Lotmerk 94:68 (16:17, 25:12, 13:21, 18:15)


Borut Besedič – Čiro: Ploj 15, Rotman 26, Fras, Horvat 28, Rebol 4, Karakatič – Potočnik 10, Dule 3, Voršič 5, Smehov, Seifried 3, Grahovac Trener: Borut Besedić – Čiro
Lotmerk: Petek 6, Nemec 14, Bogša 6, Copot 15, Lalović 19, Topolnik 8.

Domači smo si kaj hitro nadeli naš game-face in pridno rešetali mrežico, medtem ko so gostje počasi prikapljali in na koncu se jih je žal zbralo komaj 6 – manjkala sta tudi Godec in Gošnjak, ki nam vedno povzročata sive lase. To pa včasih ne pomeni prav nič, saj je ravno en dan prej 5 Beltinčanov premagalo BiLumino. Kot pa je Dule povedal med tekmo, se je že na ogrevanju čutila energija in odločnost, da upravičimo vlogo favorita.

Hitro nevtralizirali zaostanek s 1. tekme

In tako smo tudi začeli. Deficit s prve tekme smo nevtralizirali že v uvodnih nekaj minutah in povedli 11:0. Čvrsta obramba, zbranost pri skokih in hitra tranzicija so nas pripeljali že do vodstva 37:16 sredi druge četrtine. Potem pa smo se odločili komplicirat. Kroženje žoge se je ustavilo, malo preveč individualizma in naš nalet se je ustavil. Prleki so na krilih Copota in Laloviča naluknjali našo obrambo in “mamo tekmo”, kot se reče. Sej razlika je še vedno bila udobnih 20, ampak pridelan minus s prvega srečanja v kombinaciji s kakimi potencialnimi trojkami … pa bi bili hitro v kakem scenariju Johna Carpenterja. Če parafraziram Čirota: “Jao fantje, kak ste vi neugodni – še zase.”

V drugem polčasu smo šli večinoma koš-za-koš. Mi se nismo mogli odlepiti na neko resnično udobno prednost, gostom pa je vedno zmanjkalo nekaj malega v napadu, da bi se nam približali ne “egal” Malo smo se vmes ukvarjali s sodniki, ampak smo se v pravem momentu osredotočili na našo lastno igro. Proti koncu so nasprotniki poskušali s consko obrambo, a so nad njo tudi hitro obupali.

Pohvale

Naš Jaka Rotman je nazaj zavrtel leta in spomnil na zlate čase mlajših kategorij, ko je bil prvi strelec 2. mladinske lige daljnega 2014 in 2015. Tekmo je končal s 26 točkami. Pa ni bil prvi strelec. Luka Horvat jih je imel 28. Eden redkih, ki se je udeležil čisto vsake tekme in nepogrešljiv del naše igre. Pa seveda eden in edini Niko Ploj. V obrambi je ustavil vsakogar, v napadu odigral raznovrstno, njegov spin-move in iskanje prostora pod košem že legendarna. Res je igralec, ki izboljša vsako ekipo, vsako igro, vsako tekmo. Matevž Karakatič Potočnik je sicer vedno sposoben dati 25+ točk, ampak se je tokrat podredil ekipi in distributiral žogo. Ostali smo pa dodali svoj “švic”, ki se sicer ne pozna na papirju, ampak brez katerega ne gre. Odtekli in oddelali smo v obrambi in to se je poznalo. Res pohvale čisto vsem za vložen trud, čas, ekipni duh in še posebej hvala tistim, ki so v torek sredi tedna prišli na gostovanje in pripomogli, da nismo lovili dvomestnega minusa. Na koncu smo zmago vendarle varno pripeljali domov.

Končni rezultat: 94:68 domači. Pa gostje so 17 točk dali s prostih metov, tako da v bistvu 51 iz igre. Na pogled suverena zmaga, ampak dejansko priborjena. Lotmerk je lahko z dvignjeno glavo zapustil Ilich Areno in kot vedno hvala jim za korektno in borbeno tekmo.

Hvala še zapisnikarski mizi, sodnikoma in vsem gledalcem, ki so nas prišli podpirat. Med publiko se je dalo opaziti tudi mestne tekmece BiLumino, ki so očitno malo delali scouting v primeru, da bodo uspešni na drugi tekmi. Pa seveda naši mladi nebrušeni diamanti iz mlajših selekcij. V ponedeljek je trening!

Najprej turnir v Sarajevu, nato sledi finale

Kaj nam prinaša prihodnost? Velikonočni vikend bo (kdo bi si mislil?!) prav tako košarkarsko naravnan, saj se bomo s kar 5 selekcijami mladinskega pogona udeležili mednarodnega turnirja v Sarajevu. Ampak ne smemo preveč udarit po čevapčičih, saj takoj naslednji vikend sledi še finalni “play-off” proti končnemu zmagovalcu para Beltinci-BiLumina.

VRHUNCI TEKEM: ČIRO vs. Lotmerk

Se vidimo na igrišču!

 

Avtor: Darjan Fras