Borut Besedić – Čiro: “Ne smemo pozabiti, da je to liga za druženje, in da se imamo fajn”

Glavni trener naše članske ekipe Borut Besedić – Čiro je strnil misli po osvojitvi 2. lige PARKL.

“Letos smo bili številčno kar dobro popolnjeni in tudi zelo konkurenčni. Sicer je lahko v ekipi 20 registriranih igralcev kolikor smo jih tudi imeli, ampak 12,13,14 pa je bilo teh stalnih in smo bili kar številčni na tekmah. Sicer nikoli v popolni sestavi do konca lige,” je uvodoma dejal Čiro. “Imeli smo plan igrati in seveda pri menjavi vodstva v društvu tudi narediti kaj več. Sicer sem pri napovedih previden in nismo naših želja obešali na veliki zvon. Pokazalo se je na tekmah, da smo kar ok, dobro smo igrali in apetiti so rasli. Kar naenkrat smo bili tudi v očeh drugih favoriti za napredovanje v prvo ligo.”

O sistemu igranja v dveh ligah je Borut, ki že desetletje vodi naš klub v PARKL ligi dodal: “Včasih, ko je bilo veliko ekip, je bilo to smiselno zdaj, ko je ekip manj in so vse približno enake, bi bila lahko samo ena liga. PARKL liga je pač taka, da več ali manj nikoli niso ekipe v polni zasedbi na tekmah in so seveda vsi premagljivi. No na koncu se nam je uspelo uvrstiti v prvo ligo. To nič ne pomeni. Igrali bi tudi drugače. Ta liga nam je koristna, ker igralci U20, ki ne morejo več igrati v mlajših kategorijah pod okriljem KZS lahko nadaljujejo z igranjem košarke.”

O letošnji sezoni:
“Če potegnemo črto, je bila sezona zelo ok,. Ekipa super, kadrovsko smo vsako leto za kakega domačega igralca številčnejši in to je to. Smo edini klub, ki ima ekipo iz domačih igralcev vsa leta, celo za druge ekipe poskrbimo (smeh). Igralci, ki gredo iz razlogov, ki so mi nejasni, češ, da igramo drugo ligo in bi radi igrali na “višjem nivoju”  ne dajem komentarjev in si mislim svoje. Zdaj ko smo se uvrstili v “prvo ligo” bomo kar naenkrat aktualni. Naj povem, da nas je dovolj in dovolj smo dobri vsako sezono. Mlajši igralci prihajajo in zaslužijo si igrati za Parkle. Prav oni so priigrali napredovanje. In zdaj naj bi sedeli na klopi ali celo nehali. Ne.”

Borut je poudaril eno pomembno stvar v nastopanju lige PARKL, da je to liga za druženje. “Ne smemo pozabiti, da je to liga za druženje, in da se imamo fajn. Da smo napredovali v “prvo ligo”, je nam to samo razlog, da pojačamo tretji polčas, ne pa da se tolčemo po prsih in se delamo, kot da smo osvojili Evroligo. Prosim vas.”

O finalni seriji z Beltinci:

“Vedeli smo, da se bomo uvrstili na F4 druge lige, saj je bila ekipa Dornave, res igralsko nekonkurenčna, ampak jih spoštujem. Ostale tri ekipe, pa so imele vsaka svoj načrt. Novinci v ligi, so imeli velik načrt napredovati v višjo ligo, kasneje sem izvedel da so imeli velik interes tudi Beltinci napredovati, Lotmerk pa verjetno tudi. So edini, ki so nas dvakrat premagali.” Konkretno o Beltincah pa: “No ta vikend smo igrali še zadnjo tekmo za napredovanje z Beltinci. Lovili smo 14 košev iz prve tekme. Suvereno smo zmagali. Nočem slišati izgovorov, da niso bili popolni, pa če bi takrat to pa če bi bilo ono ali drugo itd. Tako pač je v tej ligi. Enkrat si drugič nisi. Tudi ne bi komentiral sojenja. Če zgubiš je slabo, če zmagaš je dobro. To je PARKL liga.

Finalno tekmo smo res igrali za mene z najboljšo ekipo (takoj za nami) v “drugi ligi”. Nisem vedel ali bomo zmagali. To se vidi na začetku tekme. Videlo se je, da smo pravi in je šlo. Čestitam našim fantom za napredovanje.”

O letošnji podpori:

“Ja letos smo imeli na tribuni, tudi najštevilčnejšo podporo, vsaj na domačih tekmah. Temu gre zahvala našemu novemu šefu Filipu, ki mu gre delo promotorja na družabnih omrežjih zelo dobro od rok. Ne samo v Parklih, tudi v mlajših selekcijah. Malo pa je botrovalo tudi to, da smo v redu igrali. Tekme so za gledat in za navijat. Naši mlajši podporniki so vedno naredili dobro prešerno vzdušje. Zahvala gre tudi njim.”

Za konec o naslednji sezoni:
“Že sem omenil kako naprej. Če ostanemo taki kot smo, z dodatkom mlajših iz naših vrst, smo dovolj konkurenčni za prikazat lepe igre. Ja, morda bom zdaj tarča zunanjih igralcev, ker smo zdaj v “prvi ligi”. Jaz pravim, če greš iz ekipe in zapustiš kolege, ker igraš nižjo PARKL ligo, je nekaj zelo narobe pri razmišljanju in o kvaliteti, katere pa naj vsak pri sebi oceni. Bodi tako dober in pomagaj ekipi in igralcem s katerimi si igral vsa leta. Zato je treba zaščititi ekipo, ki je naredila ta rezultat in iti z njimi naprej. Košarko bomo igrali zgoraj ali spodaj , če jo imamo radi,” je bil jasen Borut in zaključil:

“Ne bi pa rad izpostavljal igralcev naše ekipe, ker so čisto vsi, ki so bili na tekmah pripomogli k napredovanju in prikazu všečnih tekem. Čestitam igralcem in vsem , ki so bili del našega napredovanja.”